Julemarkedet

JULEMARKEDET

#OssKvinner Julemarked.

Julemarkedet har som mål å promotere den jobben som blir gjort av kvinnelige entreprenører i Oslo.


#OSSKVINNER JULEMARKED 2019


30. november 2019  - 11:00 15:00 

Arne Gjestis plass (foran Sagene samfunnshus).


Julen nærmer seg med stormskritt og forhåpentligvis ser både store og små frem til å senke skuldrene, og nyte tiden med familien. Vi vil med dette invitere deg til et stort utendørs julemarked på Sagene Samfunnshus.

 Her får du garantert julstemening.


Velkommen skal du være!

Hva er et julemarked?


Det er et gatemarked i tilknytning til julefeiringen i advent. Når jula nærmer seg, begynner også de tradisjonelle julemarkedene å våkne til liv, med alt det medfører av julegave muligheter, spennende mat og lun julestemning.


De er svært populære i Norge, og det arrangeres over 200 julemarkeder hvert år. Noen er store slik som Jul i vinterland i Oslo, mens andre er litt mindre og lokale, som for eksempel på Torget i Drøbak.


Enten du skal handle inn fine julegaver, smake på gløgg eller hilse på julenissen er julemarkedet et fantastisk sted for hele familien.

Inkludering handler om å delta i fellesskap sammen med alle de andre samfunnet. Dette innebærer at den enkelte person opplever sosial tilhørighet og sosialt fellesskap med andre.

Et julemarked for kvinnelige entreprenører i Oslo?


Et julemarked for kvinnelige entreprenører i Oslo arrangert av kvinnelige frivillige med minoritetsbakgrunn er en inkluderende arena og må derfor forstås slik at det stiller krav til deltakernes evne til relasjonsbygging med utgangspunkt i menneskers egenart og likeverd. På denne måten tar alle deltakerne i fellesskapet del på en likeverdig måte – faglig, sosialt og kulturelt.

Et julemarked er en tradisjon og en arena for sosialisering i samfunnet. Kvinnelige entreprenører, spesielt de med minoritetsbakgrunn, har mindre tilgang til å delta på julemarked både på grunn av kostnader og det er ikke tilrettelagt for dem.


Å sette fokus på kvinnelige entreprenører sin deltakelse i julemarked er både viktig for å øke deres muligheter som entreprenører, samt å øke tilhørigheten til samfunnet.

Inkludering betegner en prosess og et mål hvor deltakelse i fellesskapet er bygd over forskjellene. Kjernen i begrepet inkludering er derfor å øke individets deltakelse og utbytte av å delta og reelt påvirke dette fellesskapet.

BLI MED!


Vi ønsker å gjenta suksessen vi hadde i 2018! Bli med på årets julemarked for kvinnelige entreprenører -enten som frivillig, entreprenør eller gjennom et besøk!

         

Vi trenger flere frivillige som påta seg enkle oppgaver før, under og etter arrangementet.


Vi trenger kvinnelige entreprenører som våger å selge sine produkter og treffe nye kunder!


Vi trenger også DEG som besøkende på Julemarkedet, for å spise spennende julemat og kjøpe nye og spennende produkter