Shirah Meyer

En amerikansk dame som bor i Oslo


  Shirah Meyer jobber frivillig med prosjektet #OssKvinner, og hun flyttet fra USA til Oslo for kjærlighet. Hun har vært i Oslo i 6 måneder, og hennes opplevelse med å bo i Oslo er veldig positiv, sier Shirah. Men noen ganger tar administrative prosesser veldig lang tid, sier hun. Hun prøver å gifte seg i Oslo, men UDI, som behandler saken hennes bruker lang tid, så hun må smøre seg med tålmodighet.  Første gang Shirah kom til Norge, forventet hun til å se noen skyskrapere i Oslo, men det var ingen! I USA er det mange store byer som har skyskrapere. Men Oslo, hovedstaden i Norge, er ikke så stor som hun tenkte – byen har litt over en halv milliard innbyggere, og ingen skyskrapere. I USA, sier hun, har byer også mye biltrafikk. I Oslo er det mye fottrafikk – her spaserer folk mye mer enn i USA, og hun liker det. I hovedstaden bor de friskeste menneskene i hele Norge, sier Shirah.


  Shirah studierte kunsthistorie, og hun har jobbet som eiendomsmegler. Hun ønsket å spare penger og åpne sitt eget kunstgalleri i fremtiden, men dette prosjektet ble utsatt i mange år, likevel drømmer hun fortsatt om å gjøre det. Hun liker kunst og tror på den transformative effekten kunsten har i samfunnet. Selv om hun ikke ser på seg selv som feminist, er hun opptatt av kvinnesaken.


  I løpet av den første måneden i Oslo bestemte hun seg for å jobbe frivillig. Hun startet å jobbe i Caritas, en NGO (ikke-statlig organisasjon) som hjelper innvandrere som møter på utfordringer i Norge. En dag på jobben anbefalte en kvinne fra Caritas Shirah å gå på et frivilligmøte i LAF (Latinamerikansk Forening) så hun skulle møte flere folk. Det kunne hjelpe Shirah til å utvikle nettverket sitt og skaffe seg nye vennskaper. Hun fulgte tipset og gikk på et møte, hvor hun traff Karen Contreras, grunnleggeren av LAF. Umiddelbart likte hun organisasjonen og gikk over til å jobbe frivillig hos LAF. Senere involverte hun seg i et prosjekt fra LAF som heter #OssKvinner. 


  Det første Shirah trengte å gjøre var å abonnere, fylle ut et skjema med informasjonen sin og betale 100 kr. Det gjorde hun, og nå er hun en del av beslutningstakerne i organisasjonen. Hun tror at #OssKvinner er opptatt av å tilby støtte til kvinner som har behov for det. Shirah tror at vi er sterkere hvis vi hjelper hverandre til å bli sterkere. Hun er fornøyd med å bidra i Norges samfunn og jobbe for at kvinner forbedrer sine egne liv.   Hovedutfordringen med å bo i Norge, innrømmer hun, er å lære norsk, og det er også vanskelig å få nye venner. I USA hadde hun venner å tilbringe tid med. Det er ikke det samme i Norge, siden nordmenn ikke er så åpne for å få nye venner. 


  For tiden er ansvaret hennes i #OssKvinner å rekruttere kvinner som har lyst til å bli frivillig, og gi dem nye oppgaver som påvirker samfunnet. Styrkene hennes på jobben, kommenterer hun, er at hun kan komme godt overens med forskjellige personer. I tillegg sier Shirah at hun er empatisk og har lett for å akseptere kritikk. Hun er også god til å lede og følge, avhengig av situasjonen.  Skrevet av Alicia Palacios

  Redigert av Anni Solevåg